Финалната хапка - какво искат затворниците преди да умрат?

Сигурно понякога сте се замисляли какво би ви било последното желание, преди да си отидете от този свят? Е, някои от американските затворници си поръчват за последно любимата храна, преди да бъдат екз

2012-03-09 10:53:00
Финалната хапка - какво искат затворниците преди да умрат?
Снимка: sxc.hu

Сигурно понякога сте се замисляли какво би ви било последното желание, преди да си отидете от този свят? Е, някои от американските затворници си поръчват за последно любимата храна, преди да бъдат екзекутирани. Нека видим историите на 9 души, часове преди да напуснат този свят.

 

Тяхното смъртно наказание е изпълнено в различни години – от 1963г. До наши дни и по-различен начин – чрез разстрел, обесване, смъртоносна инжекция или електрически стол.

 

Нека започнем с най-скромния американски затворник – Анхел Ниевес Диас. Той решил да не се възползва от възможността да хапне нещо ново, нетрадиционно и скъпо и затова останал гладен, въпреки че му били сервирали от добре познатата затворническа храна.

 

Рики Рей Ректър е бил осъден за две убийства. Неговата последна вечеря се състояла от пържола, печено пиле и парченце орехов пай. Затворникът явно имал чувство за хумор, защото оставил мъничко от десерта, като казал, че си го запазва за по-късно.

 

28-годишният Виктор Фегер, който бил осъден за отвличане и убийство, поискал нещо скромно и малко – една маслина с костилка, която му била сервирана в голяма керамична чиния.

 

Преди да бъде екзекутиран Алън Лий Дейвис си поръчал опашка от омар, пържени скариди, пържени миди, чеснов хляб и безалкохолна бира.

 

Серийният убиец Тед Бънди решил да заложи на традиционните ястия и за последно хапнал пържола, яйца, препечени филийки, сладко, масло и сок от портокали.

 

Тимъти Маквей, който отне живота на 168 души в Оклахома сити, решил да се подслади, преди да напусне този свят и помолил да му донесат купа с ментов сладолед с парченца шоколад.

 

 

Джойн Уейн Гейси, които убил 33-ма младежи, решил да се наяде солидно, преди да бъде отнет живота му. Той вечерял 12 скариди, пържени картофки и кофа пилешки бутчета от KFC, като всичко това било гарнирано с ягоди.

 

Рони Лий Гарднър също се възползвал от възможността да хапне нещо вкусно, преди да си отиде от този свят. Той заложил на опашка от омар, пържола, ванилов сладолед и ябълков пай. Преди да бъде екзекутиран той поискал ад изглежда любимия си филм - „Властелинът на пръстените“.

 

49-годишният Стивън Андерсън решил да яде за последно запечени сандвичи със сирене, репички, царевица, сладолед с парченца шоколад и прасковен пай.

 

Осъдените на смърт нямали право да си поръчват алкохолни напитки, както и храната им да бъде по-скъпа от 40 долара.

 

 

Още любопитни новини четете в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия